VÅTPOLERING / VATTENPOLERING

Vad är våtpolering?

Våtpolering återställer delar till dess forna glans och det går att utföra på en mängd olika material, t.ex. olika slags metaller,  plast, kompositmaterial mm. Det erbjuder oslagbara möjligheter att på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt restaurera gamla delar – perfekt för entusiastbilen eller motorcykeln.

 

Exempel innan och efter våtpolering:

Innan våtpolering vattenpolering Efter våtpolering vattenpolering

 

Innan våtpolering vattenpolering Efter våtpolering vattenpolering

 

Kontakt

Är du intresserad av att få delar våtpolerade? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

  Namn

  E-postadress

  Telefonnummer

  Skriv detta i fältet nedan:captcha

   

  Exempel på våtpolering vattenpolering

   

  Hur går det till när man våtpolerar?

  Behandlingen går till på så vis att man sprutar på en blandning av blästermedel och vatten på den del som man vill rengöra och fräscha upp. På så sätt kan man samtidigt avlägsna smuts, rost (oxid), färg eller annat på ytan och polera materialet som behandlas.

  Genom att justera vattentryck, lufttryck och blästermedel kan man påverka olika egenskaper som t.ex. finish (blank/matt), effektivitet och styrka vilket gör att våtpolering därför även lämpar sig väl till rengöring av mjukare eller känsligare material. Man kan jobba minimal åverkan (1-2 tusendelars millimeter) jämfört med traditionell blästring och kan därför även behandla ytor där precisionen är av stor betydelse, t.ex. inuti cylinderlopp, på ventiler, kolvar, kamaxlar mm.

   

  Ibland kallas denna behandling för vattenblästring och våtblästring.